Hitta rätt faktureringsprogram

This entry was posted by Saturday, 23 November, 2013
Read the rest of this entry »

Det finns idag en rad olika faktureringsprogram tillgängliga för dig som är företagare eller arbetar med fakturor i jobbet. Vissa utav programmen kan du använda direkt i webbläsaren medan andra kräver att du installerar ett program på datorn. Några andra program innehåller funktioner för automatiska påminnelser och exporter till bokföring, och andra är mer avskalade och minimalistiska. Men med det enorma utbudet kan det vara svårt att veta vilket man egentligen ska välja – för det finns ju så många. Men även om det kan tyckas vara något utav en djungel är det faktiskt inte så svårt som det först verkar, och om du fortsätter att läsa kommer du få reda på hur du gör för att hitta det som passar just dig.

Det absolut första steget är att identifiera din firmas behov och vilka krav som du har. Många faktureringsprogram innehåller idag väldigt många funktioner och möjligheter – men det kanske inte är säkert att du är i behov utav alla. Det absolut viktigaste är att dock att programmet täcker de grundläggande behov som finns för fakturering. Med andra ord måste det finnas möjligheter till exempelvis ekonomiska översikter, inbetalda och obetalda fordringar samt en rad andra områden. Ett exempel på program som täcker ovanstående behov är bland annat Faktura24.se där du på ett enkelt och smidigt sätt kan få kontroll över fakturorna. Dessutom så kommer du åt dem oavsett vart du befinner dig, och kan enkelt skapa rapporter till bokföring och Microsoft Excel.

Alla företagare måste förr eller senare ta steget att effektivisera och underlätta sin fakturering, och ju förr desto bättre. Det är aldrig kul att behöva ändra inarbetade processer och rutiner, men genom att tidigt göra en insats så kommer det snart att känna som en självklarhet att använda sig utav ett faktureringsprogram. Så gör det bästa för dig och ditt företag, få kontroll över fakturor och ekonomin – börja använda rätt verktyg helt enkelt!


Leave a Reply